Lezárták a turisták elől a világ legmagasabb épületét

Egy hónappal a megnyitó után lezárta a kilátót a látogatók elől a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a tulajdonosa.

Alig egy hónappal a világraszóló megnyitó után lezárta a kilátót a látogatók elől a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a tulajdonosa.

Az Emaar Properties szerint a vasárnapi döntést a "váratlanul magas érdeklődés" indokolta, de az "energiaszolgáltatás terén felmerült technikai gondok" is közrejátszottak - áll a cég által kiadott, homályosan fogalmazó közleményben.

A 828 méter magas épület tetejére alig egy percig tartó liftezéssel száguldhatnak fel a látogatók, akik január 5., a torony átadása óta ezerszám özönlötték el az épületet. A döntés révén érintett turisták visszaigényelhetik a már elővételben megvett jegyek árát, vagy új időpontot kérhetnek a látogatásra. Ez azonban nehézkesebb lesz, lévén hogy az üzemeltetők még nem közölték, mikor nyitják meg újra a látogatói teraszt.

Az építési munkálatok a Burdzs Kalifa több emeletén - beleértve a Giorgio Armani divatcézár által tervezett szállodának helyt adó szinteket - is zajlanak. Az egyelőre azonban még nem ismert, hogy a kilátó lezárása hatással van-e a torony más részeire. Az első 12 ezer lakónak és irodai dolgozónak februárban kellene beköltöznie az épületbe.

Dubajban ünnepélyes keretek között január 4-én este avatták fel a több mint 160 emeletet magába foglaló épületet, amelynek imázsa szakértők szerint most kisebb csorbát szenvedett.

 

A Dubai Torony a Tajpej 101-et is túlszárnyalja
People walk in front of the Burj Dubai, the world's tallest tower, in Dubai January 3, 2010. Started at the height of the economic boom and built by some 12,000 labourers, the world's tallest building will open on Monday in Dubai as the glitzy emirate seeks to rekindle optimism after its financial crisis. REUTERS/Ahmed Jadallah (UNITED ARAB EMIRATES - Tags: CITYSCAPE BUSINESS CONSTRUCTION IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.