Egy órára megnyitották a szlovén és a horvát határátkelőket

A rendkívüli időjárás miatt lezárták a kamionforgalom elől a Somogy és Zala megyei határátkelőket mindkét irányban, de a nagyobb torlódás elkerülése érdekében egy órára ideiglenesen átengedték a járműveket.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Bagó Szilárd elmondta: Rédicsnél Szlovénia felé, Letenyénél pedig Horvátország irányába addig engedték át a teherjárműveket, amíg a határ menti kamionterminálok nem teltek meg. A szlovén és a horvát hatóságok azért döntöttek az ideiglenes határnyitásról, hogy a határ mentén várakozó tehergépjárműveket biztonságosan el lehessen helyezni. Egyik átkelőhelyen sem alakult ki torlódás, viszonylag kevés kamion várakozott a határok közelében.

Zala megye útjain azonban több helyen is elakadt teherjárművek mentéséhez riasztották a katasztrófavédelmet.    Délelőtt a 74-es főúton az egervári elágazónál, a 76-os főúton Szentgyörgyvárnál, illetve a teskándi elágazónál, továbbá Keszthelyen és Nagylengyelnél kellett traktorral vagy a tűzoltók közreműködésével elakadt kamionokat menteni.

A 75-ösön Baknál nyolc teherjármű torlódott fel az emelkedőn, Fakospusztánál egy üzemanyag-szállító kamion akadt el az emelkedő alján, Zalaapátinál pedig keresztbe fordult egy teherjármű, ezeket szintén tűzoltók segítették újra útnak indítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.