Lezárják az Erzsébet hidat és egy időre a Lánchidat a hétvégén

Vízcsőcsere és demonstráció miatt jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a hétvégén Budapesten. Az Erzsébet hidat teljesen, a Lánchidat pedig részlegesen lezárják a forgalom elől - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Az Erzsébet híd pesti felhajtóin végzett munkák közben vízcsőhibát találtak, ezért a Fővárosi Vízművek rendkívüli munkálatokat végez a hétvégén. Szombaton 11 órától vasárnap estig lezárják a forgalom elől a hidat, csak a közösségi közlekedés járművei és a taxik használhatják egy sávban, váltakozó irányban.

Emiatt a Blaha Lujza tér felől csak az Astoriáig lehet közlekedni, onnan a Károly körúton vagy a Múzeum körúton folytathatják útjukat az autósok. Buda felől a zárás a Döbrentei térnél kezdődik.

Vasárnap egy időre a Lánchidat is lezárják a forgalom elől egy demonstráció miatt. A zárás 10 és 14 óra között a Clark Ádám teret és az alagutat, utána este hatig már a Lánchidat is érinti. A rendezvény végén a demonstrálók várhatóan a Hősök terére vonulnak, emiatt a 16-os és 105-ös buszok az Erzsébet hídon át közlekednek majd.

A BKK jelezte, hogy a zárás miatt elmarad az Árpád híd hétvégére tervezett mosása, és az 1-es villamos felújítási munkái miatti sávlezárás is csak vasárnap lép életbe a hídon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.