Leyrer Richárd öngyilkos lett

Daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, ezért a leépülés helyett a gyors halált választotta a szombaton elhunyt Leyrer Richárd. A MOB alelnöke főbe lőtte magát – tudta meg a Blikk.

A bulvárlap értesüléseit a család erősítette meg. Eszerint Leyernél decemberben gyógyíthatatlan rákot diagnosztizáltak, s mivel nem tudta elviselni az előtte álló lassú leépülés és a kiszolgáltatottság gondolatát, önkezével vetett véget életének.

– Az előző év végén közölték vele az orvosok a szörnyű hírt, de senkinek sem árulta el a családban, hogy rákos. Hálás vagyok a bátor tettéért, hogy nem hagyta szenvedni a szeretteit a betegség miatt – nyilatkozta Szabó Júlia, Leyer özvegye, akivel 33 évig éltek együtt.

A sportvezető a Nemzetközi Kick-box Szövetség (WAKO) alelnöki, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöki posztját is ellátta, a MOB-nál a nem olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozat első embere volt, korábban a Nemzeti Sportszövetség alelnökeként is dolgozott.

A jogász végzettségű sportvezető a nem olimpiai sportágak elismertetése mellett sokat tett a kiskorú sportolók védelmében is, valamint azért, hogy 2014-től a nem olimpiai sportágak versenyzői számára külön kategóriát hozzanak létre a Sportcsillagok Gáláján – írta honlapján a MOB, amely Leyrer Richárdot saját halottjának tekinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.