Levonulóban az árhullám, de péntektől újabb áradás jöhet a Rábán

Levonulóban van az árhullám a Rábán, de a folyó vízgyűjtőjén csapadékot jeleznek, így újabb, kisebb mértékű áradás is bekövetkezhet

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője, Gaál Róbert tájékoztatása szerint a folyó vízgyűjtőjén osztrák területen péntektől öt milliméternyi, magyar területen pedig 5-10 milliméternyi esőt jeleznek, de az előrejelzések a szokásosnál bizonytalanabbak.

A Rába szerda délután tetőzött Rum és Kám térségében, Sárvárnál az éjszaka intenzíven áradt, a tetőzést csütörtökön a kora délutáni órákra várják. A folyó sárvári és Sárvár alatti szakaszára elsőfokú készültséget léptettek életbe.  A vízügyi igazgatóságok gátőrei és műszaki szakemberei folyamatosan védekeznek, fokozott járőr- és figyelőszolgálatot tartanak.

Csákánydoroszlón a Rába-hídnál mintegy 120 köbméternyi uszadék torlódott fel. Két nagy fatörzs tartja a torlaszt, s ezzel szinte teljesen elzárja a víz útját. Miután az árhullám a folyónak ezen szakaszán már levonult, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtökön megkezdte a helyreállítási munkát, az uszadék és a fatörzs eltávolítását.

Pécsi Norbert Sándornak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjének tájékoztatása szerint újra járható a korábban az áradás miatt lezárt, Vasegerszeg és Nagygeresd közötti alsóbbrendű út, továbbra sem lehet viszont közlekedni a Molnaszecsőd és Döröske, valamint a Sótony és Ikervár közötti összekötő úton.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.