Levendulától illatozik egy héten át Tihany

Most először egész héten át tartó programsorozattal várja az érdeklődőket a hétfőn kezdődő, tizedik alkalommal megtartandó tihanyi Levendula Fesztivál.

A Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében megrendezett Levendula Fesztiválnak ezúttal is a Belső-tó partja lesz a központja. A kirakodóvásár és a kulturális programok mellett a nemzeti park szakemberei gyalogtúrákat szerveznek, amelyek közül a legizgalmasabbnak ígérkező kirándulás az öreg levendulásba vezet.

A fesztivál névadó növénye többféle formában megtalálható lesz a forgatagban: lekvárként, szépítőszerként, házi sör aromájaként lehet majd kipróbálni. Az elmúlt évtől kezdődően a program "szedd magad" akcióval bővült, ami az egyik legnépszerűbb program.

Számos rendezvény közül kiemelkedik a magyar parasztság egykori hangszereit megszólaltató szombat délutáni hagyományőrző koncert a Kákics együttes előadásában. A jubileumi fesztivál színfoltja a Pózolj levendulával elnevezésű fotópályázat, amelyre amatőr fotósok alkotásait várják.

A település egy helyi vállalkozással karöltve új levendulaültetvények létrehozásán dolgozik, és a tervek között szerepel egy levendula-lepárló építése is a következő fejlesztési ciklus részeként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.