Levélben panaszkodott a pápának a meleg pap

Meleg hívők millióinak életét „teszi pokollá” a katolikus egyház –írta egyebek között Ferenc pápához címzett levelében egy pap, akit nemrég azért fosztottak meg a vatikáni hittani kongregációban betöltött vezető tisztségétől, mert bevallotta, hogy a saját neméhez vonzódik, és párkapcsolatban él.

A 43 éves, lengyel Krzysztof Charamsa bő három hete, egy nappal a püspöki szinódusnak a családdal foglalkozó tanácskozása előtt tárta a nyilvánosság elé magánéletének addig féltve őrzött titkait. Az egyházfőnek írt sorait megosztotta a BBC-vel is, amelynek elmondta: még nem kapott választ rájuk.

A Vatikán álszentségének nevezte üzenetében, hogy a „rendszeresen erőszakosan homofób” egyházban tilalom érvényes a meleg papokra, miközben szerinte a klérus „tele van homoszexuálisokkal”. Az egyház üldözi a saját nemükhöz vonzódó katolikusokat, „mérhetetlen szenvedést” okozva ezzel nekik és családjaiknak – írta Charamsa, aki szerint a melegeknek is joguk van a családi életre, még ha az egyház nem is akarja az áldását adni erre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.