Horrorisztikus tortákat készít egy cukrász

Ijesztő süteményeket árul egy brit cukrászat: a tortákat szokványos virágdíszek és egyszínű marcipánbevonat helyett cigarettacsikkekkel és véres testrészekkel dekorálják.

A berkhamsteadi Nevie-Pie Cakes cukrászatban a hagyományos tortacsodák mellett bizarr különlegességeket is árulnak. A színes, virágokkal, pillangókkal és állatokkal díszített sütemények mellett rémisztően valódinak tűnő, véres emberi testrészeket formázó édességeket is árulnak.

Az erős gyomrúak különféle levágott füleket, mindenféle betegséggel sújtott lábujjakat vagy éppen dohányzás miatt fekete tüdőt ábrázoló torta közül választhatnak - írja a Daily Mail. A cukrászda a véres sütiket eredetileg a londoni Patológia Múzeum Eat Your Heart Out nevű kiállításra készítette, de akkora sikert aratak velük, hogy végül felvették állandó kínálatukba.

Nemcsak véres és sebes testrészeket formáztak meg, a hamutartó tortát például egy sor elnyomott cigarettacsikkel díszítették, némelyik vége még rúzsosnak is tűnik. A csikkek valójában amúgy kézzel készített apró kekszek, melyeket ételszínezékkel festette élethűvé, míg a körülöttük kiszóródott dohány összetört kekszből és kókuszreszelékből áll.

Talán a legkevésbé rémisztő az a sütemény, amely úgy néz ki, mint egy finom ebéd után, a tényáron megmaradó halcsontváz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.