Levágott kobrafej mart halálra egy szakácsot

Húsz perccel azután, hogy a szakács levágta a köpködő kobra fejét, az megmarta a férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

Peng Fan a dél-kínai Guangdong tartománybeli Foshanban egy különleges fogás elkészítésén dolgozott egy étterem konyhájában. Arrafelé a meglehetősen veszélyes köpködő kobra közkedvelt ételkülönlegességnek számít. Noha a hüllőből készült ínyencségek nagyon drágák, sokan megfizetik az árát, mert úgy vélik, a mérgező állatok húsából készült csemegék jótékonyan hatnak az emberi szervezetre.

A séf éppen levest főzött, és amikor az általa jó 20 perccel korábban felvagdalt köpködő kobra fejét ki akarta dobni a szemetesbe, az megmarta - írja a Daily Mail.

"Nem tudtuk, mi történik, de sikolyt hallottunk a konyhából" - idézi fel a történteket a 44 éves Lin Sun. Ő és neje a nő születésnapját ünnepelték az étteremben, amikor hallották, hogy valaki kétségbeesetten kéri, hogy hívjanak orvost. Az áldozat azonban meghalt még mielőtt kórházba szállíthatták volna és az ellenszérum beadásával megmenthették volna az életét.

Az indokínai köpködő kobra mérge bénulást és fulladást okoz. A brit lap által megkérdezett kígyószakértő elmondta, hogy a Penggel történő balesetek ugyan ritkák, de nagyon vigyázni kell a mérges kígyókkal, mert hiába halott az állat, bizonyos reflexek továbbra is működésben maradnak. "Ez azt jelenti, hogy a kígyók képesek marni és bejuttatni mérgüket a véráramba" - mondta a szakember

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.