Provokatív klipet forgatott a zenészlegenda

A YouTube néhány órával a megjelenés után törölte a videót, amiben az énekes prófétaként szerepel, Gary Oldman pedig papként táncol a kihívó Marion Cotillarddal.

A 66 éves énekes legfrissebb albuma, a The Next Day márciusban jelent meg, címadó dalához viszont csak most készült el a videóklip, a YouTube azonban rövid idővel később letiltotta. "Ez a videó egyesek számára kifogásolható lehet" - ez olvasható a klip helyén.

A YouTube végül később még is újra elérhetővé tette a klipet, szóvivőjük a Billboardnak e-mailben válaszolt. "A klipet véletlenül tiltottuk le. Olyan nagy mennyiségben kerülnek fel videók az oldalra, hogy néha előfordul az ilyesmi. Amikor ezt észrevettük, azonnal javítottuk a hibát" - írták.

A klip történetét maga Bowie találta ki, és Floria Sigismundi rendező segítségével készítette el. A helyszín egy bizarr éjszakai bár, ahol különféle rendű és rangú vallási személyek mulatnak. Az Oscar-díjas francia színésznő a bárpultnál üldögél igencsak kihívó öltözékben, majd láthatóan nem ellenkezik, amikor a Gary Oldman alakította pap egy erotikus elemeket sem mellőző táncot rop vele. Mindeközben Bowie mint próféta énekel a bár színpadán. A klip végén pedig Marion tenyere vérezni is kezd, Jézuséhoz hasonló hasonló sebekből.

A tiltás után a videót életkortól tették függővé, de akinek nincs YouTube vagy Google-fiókja, az így sem tudja megnézni a The Next Day-t.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.