„Letépem a füledet, és megetetem veled!” – ordibálta a nagypapa az iskolában

Első osztályos hevesi kisiskolásokat fenyegetett és fenyített meg tanítás előtt az osztályteremben egy hevesvezekényi férfi, aki úgy tudta, hogy unokáját a diáktársai korábban megverték. Garázdaság vétsége miatt emeltek vádat ellene.
A 63 éves vádlott reggel fél nyolc után vitte unokáját az egyik hevesi általános iskolába. A tanterembe érve ott több, már a tanóra kezdetére várakozó első osztályos gyermeket is felelősségre vont azért, mert véleménye szerint korábban bántalmazták az unokáját. A gyermekek megszidásán túl velük szemben testi fenyítést is alkalmazott: egyiküket tenyérrel fejen ütötte, egy kislányt hátba vágott, két fiúnak pedig „kokit"adott, s többeknek meghúzta a haját is.

A nagypapa a – testi sérüléssel egyébként nem járó - bántalmazást követően meg is fenyegette a sértetteket és osztálytársaikat, hogy a történtekről ne merjenek szólni senkinek, az unokáját pedig ne bántsák, mert különben „letépi a fülüket, a kezükbe adja és megeteti velük".

A vádlott erőszakos, és kihívóan közösségellenes magatartása a gyermekek körében riadalmat keltett. A Hevesi Járási Ügyészség vádiratában ezért azt indítványozta, hogy a járásbíróság a Büntető Törvénykönyv szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő köznyugalom elleni bűncselekmény – garázdaság vétsége - miatt a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.