Nem kutatnak tovább a Tiszába fulladt menekültek után

Miközben befejezték a kutatást a Tiszába veszett menekültek után, Koszovóban letartóztattak a hatóságok egy férfit, aki a gyanú szerint részt vett a tragédiával végződő út megszervezésében.

A koszovói rendőrség letartóztatott egy embert azok közül, akik a gyanú szerint megszervezték a Tiszába fulladt koszovói menekültek útját - jelentette tegnap a pristinai média.X Eddig öt olyan személyt azonosítottak a hatóságok, akikről azt gyanítják, hogy részt vettek a tragédiával végződött út megszervezésében. Valamennyien koszovóiak.

A Koha Ditore című pristinai lap úgy tudja, hogy az elfogott gyanúsított, bizonyos Ismet R. Észak-Koszovóból, egy Kosovska Mitrovica melletti faluból való, és hamisított iratokat találtak a lakásán. A pristinai sajtó csütörtökön adott hírt arról, hogy 15 koszovói albán fulladhatott a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbáltak illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni.

Magyarországon közben bejelentették: befejeződött a kutatás a Tisza magyarországi szakaszán az Szeged alatt történt balesettel kapcsolatban, melyben vélhetően több határsértő veszett a folyóba. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője Szenti Szabolcs elmondta: a speciális mentők szombaton sem találtak sem holttestet, sem az üggyel összefüggésbe hozható tárgyat a folyóban.

Vasárnap egy háromfős csoport még átkutatott egy korábban már átvizsgált folyórészt, de ezzel az ő munkájuk is a végére ért. Az ügyben a nyomozás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a szerbiai partnerrel együttműködve zajlik - tette hozzá a szóvivő.

Október 15-én egy koszovói férfi két gyerekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek. Azóta a Tisza magyar oldalán egy férfi, szerbiai oldalán pedig két női holttestet találtak. A két nő egyikéről - mint lapunkban olvashatták korábban - bebizonyosodott, hogy a két gyermekével megmenekült férfi felesége.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.