Leszúrta a cápát, összevarrta magát, aztán elment kocsmázni

Új-Zélandon egy szigonyhalászat végzetes fordulatot is vehetett volna, de James Grant nem hagyta magát.

Eddig az év egyik nagy hősének tűnik James Grant, az az új-zélandi orvos, aki késsel megfutamított egy cápát a Dél-szigeten lévő Colac Baynél, kiúszott a partra, összevarrta magát, aztán nem kórházba ment, hanem egy sör kedvéért beült az egyik helyi kocsmába.

Új-Zélandon egy szigonyhalászat végzetes fordulatot is vehetett volna
cápa, támadás, új-zéland, búvár

Az életveszélyes kaland Granttel még szombaton esett meg. Ahogy a 24 éves férfi mesélte, néhány haverjával éppen szigonyhalászaton volt a Colac Bayben, amikor a cápa megtámadta. Két méter mély vízben lebegett, valami pedig elkezdte húzni. Grant először azt hitte, hogy a haverok ugratják, hátranézve azonban rá kellett jönnie, hogy a bal alsó lábszára egy cápa szájában van. Egy kicsit pánikba estem – mondta erről, de szerencsére sikerült gyorsan visszanyernie a lélekjelenlétét. A kezében lévő késsel hátraszúrt, majd még többször is, mielőtt a ragadozó hal – valószínűleg egy hétkopoltyús tehéncápa – elengedte volna.

Grant ezután kiúszott a parti sziklákra, és az elsősegély-csomagból származó tűvel és cérnával összevarrta magát. Hogy a cápa mekkora, azt a sötét víz miatt nem látta, de a szája átmérője húsz centi lehetett. Fogsora ötcentis sebeket hagyott maga után.

A támadás után Grant nem a kórházba ment, hanem beült a haverokkal egy közeli kocsmába, a Colac Bay Tavernbe meginni egy sört. Mivel itt az egyik sebéből csepegni kezdett a vér, a helyben kapott gézzel bekötözte. A sör végeztével Grant a biztonság kedvéért bement a kórházba, az Invercargillbe újra összevarratni magát. Ez a kórház egyébként a munkahelye is, Grant pedig a támadás után két nappal, hétfőn már újra dolgozott. Ahogy a stuff.co.nz portálnak mesélte, örül, hogy a lába megmaradt, de azt utólag egy kicsit sajnálja, hogy a cápával nem sikerült végeznie. A kocsmában éppen horgászversenyt tartottak. Varratszedés után irány a víz – tette hozzá.

A hétkopoltyús tehéncápa a szürkecápa-alakúak rendjébe tartozik, nagyrészt az óceánok mérsékelt égövi vizében fordul elő. Másfél-két méterre nő meg, Új-Zéland a ritka országok egyike, ahol az embert is megtámadja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.