Leszbikus a spanyolok kétszeres szépségkirálynője

Patricia Yurena, Spanyolország kétszeres szépségkirálynője, a 2013-as Miss Universe második helyezettje múlt héten nyíltan felvállalta másságát.

Patricia Yurena (jobbra) a Miss Universe 2013-as győztesével a moszkvai eredményhirdetéskor
Patricia Yurena (jobbra) a Miss Universe 2013-as győztesével a moszkvai eredményhirdetéskor
Maxim Shemetov / Reuters

Yurena múlt hét kedden posztolt magáról és barátnőjéről, a DJ Vanesa Cortesről egy intim hangulatú fotót az Instagramon „Rómeó és Júlia" címmel. Ezzel a lépésével Patricia lett az első nyíltan meleg szépségkirálynő, aki nemzetközi versenyen is szerepelt.

"Nem bántam meg, amit tettem. Azért tettem, mert nagyon boldog vagyok attól, ami most folyik az életemben" – nyilatkozta a coming outtal kapcsolatban a 24 éves spanyol szépség a La Opinion de Tenerife című spanyol lapnak.

Yurena, aki saját bevallása szerint, hirtelen felindulásból, spontán töltötte fel a képet, nagyon sok pozitív visszajelzést kapott rajongóitól. Az első képet pénteken újabb követte.

Spanyolország szépeként Patricia részt vett a tavalyi Miss Universe versenyen Moszkvában, ahol második helyezést ért el. A verseny körül sok volt a botrány, köszönhetően Oroszország homoszexuálisokkal szembeni jogsértéseinek és a törvények által is szentesített hátrányos megkülönböztetésnek.

Andy Cohen televíziós műsorvezető, aki a verseny házigazdája lett volna, vissza is mondta a megbízatást arra hivatkozva, hogy nyíltan homoszexuális férfiként nem érezné magát biztonságban Moszkvában. Patricia Yurenát kétszer is Spanyolország szépének választották. Először 2008-ban, majd 2013-ban került fejére a korona.

A többségében római katolikus vallású Spanyolországban egyébként 2005 óta házasodhatnak az egynemű párok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.