Leszámolásba keveredtek a veszprémi kézilabdások

Pár órával Marian Cozma, román válogatott kézilabdás leszúrása és veszprémi játékostársainak megtámadása után még ellentmondóak voltak az információk a tragédiához vezető hajnali eseményekről. Délutánra már rekonstruálni lehetett, mi is történhetett és kik lehettek a támadók.

Így például nyilvánvalóvá vált, hogy nem egy zártkörű rendezvényen történt a bűncselekmény, hiszen a születésnapi ünnepséget egy külön teremben tartották, így a Skorpió bár nagy része nyitott volt, sőt a szórakozóhely a szokásos szombat éjszakai telt házzal üzemelt. A kézilabdások közül többen is elhagyták a külön termet, hogy a nyilvános részen táncoljanak. Úgy tűnik, teljesen véletlenül keveredtek bele az eseményekbe.

Emlékezők gyertyát gyújtanak Veszprémben, a gyilkosság helyszínén
Emlékezők gyertyát gyújtanak Veszprémben, a gyilkosság helyszínén

A történtekről a rendőrség késő délután tartott sajtótájékoztatót, de már korábban összeállt a kép a bűncselekmény néhány szemtanújának beszámolója alapján.

Az általunk megkérdezett szemtanúk szerint az eset előzményei szombat délutánra nyúlnak vissza, amikor egy ismert helyi nehézfiú, B. F. eddig ismeretlen okból összetűzésbe keveredett Veszprémben egy roma származású fiatalemberrel, aki szombat estére az ismerősei és rokonai köréből - a Fejér megyei Enyingről és Dégről - 15-20 fős csapatot szervezett, és B. F keresésére indult a veszprémi éjszakában.

Egyik célpontjuk a Skorpió bár volt, azt remélték, hogy itt találják B. F-et, ám csalódniuk kellett, mert ő ezúttal egy másik szórakozóhelyen mulatott. A szemtanúk elmondása szerint a bosszúszomjas társaság tagjai úgy akartak távozni a bárból, hogy nem fizették ki az italfogyasztásukat. Emiatt szóváltásba keveredtek a pultoslánnyal, aki váratlan segítséget kapott a bárban tartózkodó kézilabdásoktól. Többen is elmondták, hogy már a szóra-kozóhelyen dulakodás kezdődött, sőt Zarko Sesumot nem az utcán, hanem odabent ütötték le egy székkel.

Ellentmondó információkat kaptunk arról, hogy Cozma önszántából ment-e a roma társaság után, vagy a túlerőben lévő támadók kényszerítették a helyiség elha-gyására, de az biztosnak tűnik, hogy odakint szinte azonnal leszúrták. A segítségére siető Pesicset hátulról vesén szúrták. Cozmát a mentősök a helyszínen újraélesztették, de nem sokkal később a kórházban belehalt a sérüléseibe. A másik két sportoló állapota súlyos, de stabil, egyelőre mindkettejüket altatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.