Leszakadt födém: új otthonokba költöztetik a lakókat

Új otthonokba költözhetett a csütörtökön megsérült ferencvárosi épület lakóinak túlnyomó többsége - közölte a IX. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI-vel.

V. Szabó Szilvia tájékoztatása szerint a kitelepített 26 család közül 24 elfogadta a felajánlott új lakást. Az önkormányzat szakemberei - alig egy nappal a baleset után - péntek reggel 7 órára befejezték a lakók átköltöztetését.

Elmondta, hogy szinte mindenki jobb körülmények közé került, így például van olyan család, amelyik háromszobás panellakásba költözhetett.

Hozzátette: az a két család, amely nem fogadta el az önkormányzat által felajánlott lakásokat, rokonokhoz költözött.

A sajtóreferens közölte, néhány napon belül - a statikai vizsgálat eredményétől is függően - eldől, hogy a lakók kiköltöztetése ideiglenes vagy végleges megoldás-e. Jelezte: az önkormányzat már korábban döntött arról, hogy a rossz állapotú házat néhány éven belül elbontja.

Tájékoztatása szerint a balesetben megsérült két felnőtt már csütörtökön elhagyhatta a kórházat, és az öt gyermeket is várhatóan egy-két napon belül kiengedik a Heim Pál kórházból.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai 3-as számú lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé.

Valószínűleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását.

A IX. kerületi rendőrkapitányság két huszonéves férfit őrizetbe vett, azzal gyanúsítják őket, hogy ellopták a lakóház két tartóoszlopát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.