Lerúgta a bírót, szétesett a csapat

Testi sértés bűntettének kísérlete miatt hat hónapi felfüggesztett börtönbüntetésre és 35 ezer forint pénzbüntetésre ítélte kedden a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a bökönyi focistát, aki tavaly novemberben, a Bököny–Kálmánháza meccsen szándékosan, egy karaterúgással szívtájékon találta a játékvezetőt.

A Szabolcs megyei másodosztályban játszott Bököny-Kálmánháza találkozó 85. percében az egyik bökönyi játékos, L. János elgáncsolta az ellenfél egyik focistáját, mire a bíró az egy góllal vezető ellenfélnek szabadrúgást ítélt. L. János az ítélet után olyannyira dühös lett, hogy - miközben a belépője nyomán megsérült játékost ápolták - a bíró ellen fordult: felugorva, egy karatemozdulattal, stoplis cipőben, teli talppal megrúgta a játékvezetőt. A bíró földre esett, pár pillanatra elvesztette az eszméletét, majd amikor magához tért - látva, hogy közben tömegverekedés tört ki - lefújta a meccset. A csetepaténak a rendőrök vetettek véget. A bökönyi focista a bíróság előtt beismerte bűnösségét. Tettét megbánta, s cselekedetét azzal magyarázta: nagyon ideges volt a játék hevében. A bíróság hathavi - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 35 ezer forint megfizetésére kötelezte. A a vádlott enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A könnyű sérülést, mellkasfal-zúzódást szenvedett játékvezető, aki már 34 éve van a pályán, a bíróság előtt elmondta: soha nem fogja elfelejteni a súlyos megaláztatást. Hozzátette: a történtek miatt három hónapig elkerülte a futballpályákat, igaz, március óta újra vezet meccseket. Mint mondta, nem a pénzért, hanem inkább elhivatottságból (az útiköltségen kívül 6600 forintot kap meccsenként).

A történethez hozzátartozik: a 23 éves bökönyi focistát időközben a megyei labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága öt évre eltiltotta mindenfajta sporttevékenységtől. A Bököny pedig nemrég bejelentette: visszalép a bajnokságból, mert szétesett a csapat.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.