Leopárd miatt zárva az iskolák

Több mint száz iskolában rendeltek el tanítási szünetet Bengaluruban, miután egy újabb leopárdot láttak kóborolni a környéken. 

Az indiai Bengaluru városában február 7-én szökött be egy leopárd az egyik iskolába. Az állat hat embert megsebesített, miközben azok próbálták elfogni. 

A városban most egy hasonló esettől tartva arra kérték a helyieket, hogy maradjanak az otthonaikban, amíg a rendőrség és a vadőrök megpróbálják elkapni az újabb kóborló nagymacskát - számolt be a BBC. Ez a művelet az iskola épületében rejtőzködő állatnál 10 órát vett igénybe. Ott akkor tudtak csak a közelébe menni, mikor már teljesen hatott a kábítólövedék.

Az újabb veszélyesnek tűnő leopárdot utoljára egy építőmunkás látta szerdán.

"Csapatokat alakítottunk a rendőrség és a vadőrség tagjaiból, akik körbejárják a környéket, de egyelőre nincs nyoma a leopárdnak" - mondta el a BBC-nek Karnátak térség vadvédelmi igazgatója, Ravi Ralph.

Csütörtökön a hatóságok tanítási szünetet rendeltek el 129 iskolában. "Később, az este folyamán határozunk arról, hogy pénteken is zárva tartanak-e az oktatási intézmények. A rendőrség és a vadőrség leopárddal kapcsolatos tájékoztatására várunk" - mondta el K.S. Satyamurthy kormányhivatalnok.

A legutóbbi számlálás nyomán az országban élő leopárdok számát 12 és 14 ezer közé teszik. A leopárdok és más nagymacskák egyre többször bemerészkednek a lakott területekre. A környezetvédők arra figyelmeztetnek, hogy a hasonló esetek száma növekedhet, mivel az ember egyre nagyobb területet hódít el a természetes élőhelyekből. Tavaly egy leopárd öt órát töltött egy Radzsasztáni faluban, mert a feje beleszorult egy fémedénybe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.