Lengyeleké a Nagycsarnok - három napon át

A lengyel ízek és ékszerek háza mától a Fővám téri Nagyvásárcsarnok, ahol elkezdődtek a lengyel turisztikai napok.

Borostyán és ezüst ékszerek, kötött, horgolt, fonott népművészeti tárgyak, szőrmekabátok, élelmiszerek, a lengyel konyha finomságai, valamint a Polonéz táncegyüttes és a Górál zenekar produkciói várják az érdeklődőket a Fővám téri Nagycsarnokban április 23-25. között az immár hagyományos tavaszi lengyel turisztikai napokon.

Bakonyi Erika, a magyarországi Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója elmondta, az erős euró miatt nemhogy csökkent volna, éppen ellenkezőleg: nőtt a Lengyelországba tartó magyarok száma; a két ország viszonylatában ugyanis nem érződik az erős európai pénz hatása. Nehéz azonban megbecsülni, hányan lépik át a határt, hiszen a legtöbben magánszállásokon laknak. A magyarok főleg a nagy ország déli területeire látogatnak el és viszonylag kevesen utaznak el egészen Varsóig. A fővárosban főleg az üzleti turizmus jellemző.

A Nagycsarnokban való rendszeres megjelenést azért tartják fontosnak, mert itt nem az a közönség jelenik meg, amelyik ellátogat a szakmai-turisztikai kiállításokra. A vásárlók közül számosan csak itt találkoznak az országot bemutató információs anyagokkal, filmekkel, fotókkal és az utazási irodák ajánlataival.

Az internet az eddiginél is fontosabb eszköz lesz a turisták számára: most készül az új verziója a www.lengyelorszag.travel című honlapnak, amelyet Lengyelországból működtetnek, de magyarul olvasható, és a legfrissebb, aktuális ajánlatokat tartalmazza.

Lengyelország számára különleges jelentőséggel bír a Csillagászat Nemzetközi Éve, hiszen itt született e tudományág számos híres művelője, köztük Kopernikusz. A 2009-es év azért is érdekes, mert ekkor van a Galilei által használt távcső 400. évfordulója. Ennek alkalmából számos nemzeti és nemzetközi, a csillagászok és az amatőrök számára is izgalmas rendezvényt tartanak Lengyelországban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.