Lemondott vagyonáról és férjhez ment a 85 éves hercegnő

Harmadszor is férjhez ment Spanyolország egyik leggazdagabb asszonya. A 85 éves Alba hercegnő választottja Alfonso Diez, a 47 éves polgári származású köztisztviselő.

Az esküvőt Sevillában, szűk családi körben tartották. A hercegnő gyerekeinek ellenérzéseit jól mutatta, hogy többen nem is jelentek meg anyjuk menyegzőjén.

Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva, akinél több neve állítólag senkinek sincs a világon ( a fenti csak a rövid változat), hétszeres hercegnő, 22-szeres bárónő és 24-szeres márkinő, s mint ilyen, különleges jogokkal is bír: mint az 539 éves Alba-ház feje nem kell térdet hajtania a pápa előtt, és ha kedve támad, akár lóháton is beügethet a sevillai katedrálisba – írja a brit Guardian.

Ezt utóbbival - már kora miatt is - ritkán él  Alba hercegnő ugyanis nem tinédzser: 85 éves, és épp most ment harmadszorra férjhez. Első esküvője 1947-ben a világ egyik legpompásabb eseménye volt, állítólag többen voltak rá kíváncsiak, mint II Erzsébet és Albert herceg egy hónappal későbbi ceremóniájára. A második férje már okozott némi megütközést, lévén egy korábbi jezsuita papról volt szó, aki ráadásul törvénytelen gyerekként született. Alba hercegnő mindkét férjét szépen eltemette, hat gyereke felnőtt, most ismét vágyik a férfitársaságra.

És épp ez a bökkenő. Választottja, Alfonso Diez nála 24 évvel fiatalabb, a képek tanúsága szerint kétségkívül jóvágású spanyol férfi. Ám nem származik nemesi házból, egyszerű állami tisztviselő. Alba hercegnő, akin a plasztikai sebészek tán kicsit sokat dolgoztak, őszinte szerelemről beszél, amely most már minden akadályt lebírt: egyes pletykák szerint 2008-ban még maga János Károly spanyol király is latba vetette befolyását, hogy megakadályozza a rangon aluli frigyet (akkor sikerült is némi halasztást elérnie). Ott voltak még a gyerekek, akik vehemensen ellenzék anyjuk újabb házasságát, de őket most az örökségükkel próbálja lekenyerezni Alba hercegnő. Pedig Alfonso Diez írásban vállalta, hogy neki semmi sem kell a pénzből. „Csak engem akar” - állítja a hercegnő.

Spain's Duchess of Alba Cayetana Fitz-James Stuart y Silva (C) dances flamenco beside her husband Alfonso Diez at the entrance of Las Duenas Palace after their wedding in Seville October 5, 2011. REUTERS/Javier Diaz (SPAIN - Tags: ROYALS SOCIETY)
Spain's Duchess of Alba Cayetana Fitz-James Stuart y Silva (C) dances flamenco beside her husband Alfonso Diez at the entrance of Las Duenas Palace after their wedding in Seville October 5, 2011. REUTERS/Javier Diaz (SPAIN - Tags: ROYALS SOCIETY)

A gyerekek nem járnak rosszul, nemcsak ők, hanem a nyolc unoka is kap egy-egy kastélyt, a hozzá járó birtokkal  együtt. A legidősebb fia örökli a madridi Liria palotát és a családi vagyon kezelését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.