Lemondott Nagy-Britannia csokoládékóstolója

Lemondott tisztéről és állásáról Nagy-Britannia legfőbb csokoládékóstolója, mert sokat hízott, és megemelkedett a koleszterinszintje. Az orvosok figyelmeztették, hogy ha nem hagy fel édes étrendjével, szívrohamot kockáztat.

A 47 éves Angus Kennedy nem sokáig élvezhette munkáját, mivel csak 2010-ben lett hivatásos csokikóstoló évi 30 ezer fontos (10 millió forintot kitevő) fizetésért. Naponta csaknem egy kiló csokoládét kellett megennie, alaposan ízlelgetve a finomságokat, majd mindegyik fajtáról jól megrágott értékelést írnia.

A túl sok csoki hosszú távon veszélyezteti az egészséget
A girl tastes the water in a bath incorporating chocolate at a hot spring spa resort in Hakone, west of Tokyo, February 9, 2007 in preparation for Valentine's Day. The bath containing cacao extract and trehalose has the effect of keeping moisture in the skin and producing beautiful skin, the resort said. REUTERS/Kiyoshi Ota (JAPAN) BEST QUALITY AVAILABLE

Az ötgyermekes családapa a két esztendő alatt 13 kilót hízott, de még ezzel együtt is csupán 10 kilóval haladja meg optimális testtömegindexét. A nagyobb gond koleszterintszintjével van, és az orvosok figyelmeztették, hogy ha nem hagy fel édes étrendjével, szívrohamot kockáztat. 

Kennedy most erőteljesen edzi testét, és diétájából teljesen mellőzi a csokoládét, amelyből egyáltalán nem lett elege munkája ellenére sem - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.