Lelőttek egy imámot és asszisztensét New Yorkban

Fejbe lőttek egy imámot és asszisztensét New York Queens városrészében helyi idő szerint szombaton. A gyilkosság indítékairól egyelőre nem sokat tudni.

Maulama Akonjee imám asszisztensével éppen hazafelé tartott az Ozone Park mellett fekvő mecsetből, a délutáni imáról, amikor egy fegyveres hátulról odalépett hozzájuk és közelről fejbe lőtte őket. A két férfi a kórházba szállításukat követően életét vesztette.

A gyilkosság indítékairól nem sokat tudni, a hatóságok egyelőre nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy a két férfit iszlám vallásuk miatt gyilkolták meg - írja a Guardian. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadó sötét pólót és nadrágot viselt, s miután lelőtte a két férfit, elmenekült a helyszínről.

- Igazságot akarunk! - hangoztatták a demonstrálók szombat este a lövöldözés helyszínen. A bangladesi vallási közösség tagjai azt szeretnék, ha a gyilkosságot gyűlölet-bűncselekményként kezelné a rendőrség. Az 55 éves Maulama Akonjee-t békés emberként ismerték a muszlim közösségben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.