Lelőtték a szökött fegyencet, a társa még menekül

A biztonsági erők pénteken végeztek az egyik rabbal, aki a New York állambeli Clinton fegyházból szökött meg társával június 6-án.

A negyvenkilenc éves Richard Mattel egy erdő közelében végeztek, Malone városánál, ötven kilométernyire a börtöntől, ahonnan a szintén gyilkosságért életfogytiglanira elítélt David Sweattel együtt megszökött meg. Sweatet a rendőrség továbbra is keresi.

A rendőrség egy vadászlesnél bukkant Matt nyomára. A BBC szerint később kiderült, hogy a szökött rabnál fegyver volt, amit nem akart eldobni, ezért lelőtték.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Mattnek és Sweatnek fagyasztott marhahúsba rejtett pengékkel, vésőkkel és fúrókkal sikerült kiszabadulnia a New York államban található büntetés-végrehajtási intézményből. A szökéshez szükséges eszközöket Joyce Mitchel, a börtön varrónője segített becsempészni. A nő tagadja az etzzel kapcsolatos vádakat.

A két elítélt gyilkos után hajsza indult az Egyesült Államokban, amelyben ezernél is több rendőr és határőr vett részt.

A pénteken agyonlőtt Matt 25 évet kapott, amiért 1997-ben elrabolta, megkínozta és egy fémfűrésszel feldarabolta volt főnökét. Sweatet egy rendőrgyilkosság miatt ítélték életfogytiglanira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.