Lelkipásztora ártatlannak tartja a tömeggyilkosságra készülő joghallgatót

A lelkipásztora szerint nem valószínű, hogy tömeggyilkosságra készült volna az a joghallgató, akit 22 rendbeli emberölés előkészületével, súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádol az ügyészség.

A lelkipásztora ártatlannak hiszi a tömegmészárlás előkészületével vádolt joghallgatót - ez derült ki a  Független Hírügynökség tudósítása szerint a Fővárosi Bíróság keddi tárgyalásán. A református pap azt mondta, hogy az ügyészség szerint 22 ember megölésére készülő, most 23 éves fiatalember nem követne el ilyen rémtetteket.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint az ELTE volt joghallgatója elhatározta, hogy legkevesebb 22 embert megöl egyet-egyet a saját, nyomorultnak érzett évei miatt. A vád szerint a családjában gyakran agresszív fiatalember úgy megverte nagyanyját, egy nyugalmazott bírónőt, hogy annak sérült arccsontját műtéttel sem tudták teljesen rendbe hozni. Az ügyészség a volt joghallgatót 22 rendbeli emberölés előkészületével, súlyos testi sértés bűntettével és garázdasággal vádolja.

A vádlott kedden reggel az kérte a bíróságon, hogy amikor lelkiállapotáról és egészségéről hallgatnak meg szakembereket, zárják ki a nyilvánosságot vagy legalábbis a sajtó munkatársait. A kérést elutasították, hiszen a vádlott egészségi állapotával kapcsolatos információk, elsősorban a saját szájából, már többször elhangzottak a tárgyalóteremben.

A kedden meghallgatott tanúk között a Külső-Kelenföldi Református Egyházközösség lelkésze elmondta: már gyermekkora óta ismeri a vádlottat, aki 6-7 évesen 15-20 versszakot is könnyen elsajátított. A lelkész szerint a fiatalember rendkívüli intellektusú, és gyermekkori viselkedése alapján nem valószínű, hogy "ilyesmit elkövetne".

Egy másik tanú - annak a háznak a gondnoka, amelyben korábban a vádlott lakott - azt mondta: a fiatalember soha nem volt erőszakos, durva, mindig udvariasan viselkedett. Annak ellenére is ez volt a véleménye a gondnoknőnek, hogy a vádlott egy alkalommal riadalmat keltett a házban egy gázpisztollyal leadott lövéssel. Igaz, a férfi a "próbalövés" után bocsánatot kért a gondnoknőtől- írja a Független Hírügynökség. A tárgyalás május 26-án folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.