Lelépett a betegek pénzével a magyar fogorvos

Egy Írországban praktizáló magyar fogász előre beszedte a hárommillió forintnyi kezelési költséget pácienseitől, majd eltűnt a pénzzel. Az ír hatóságok gyanúja szerint K. Koppány engedély nélkül működtette fogászati klinikáját.

A magyar származású férfi Dublinban működtette rendelőjét egészen az elmúlt hónapig, amikor elhagyta az országot a betegek pénzével. Az ír hatóságok szerint az orvos engedélyét Magyarországon és Nagy-Britanniában is bevonták, de egy jogi kiskapunak köszönhetően Írországban saját rendelőt nyithatott. Az íreknél szinte bárki nyithat fogászati klinikát, anélkül, hogy nyilvántartásba vennék.

K. Koppány egyik betege fogak nélkül maradt, mivel a férfi kihúzta a páciens hat fogát, de a neki szánt implantátumot már nem ültette be. A dublini klinika korábbi betege az ír Independent lapnak elmondta, hogy mikor visszament az orvoshoz, a rendelő zárva volt és K. Koppány is eltűnt.

Az engedély nélkül dolgozó magyar fogorvos korábban az Egyesült Királyságban is működtetett rendelőt, ahonnan 2006-ban azért kellett eljönnie, mert az egyik női betegével nagyon nyers volt, és hagyta a fájdalomtól szenvedni. A brit nő elmondása szerint az orvosban semmi empátia és gyengédség nem volt. Az eset után Nagy-Britannia Általános Orvosi Tanácsa úgy döntött, a lakosság védelmének érdekében felfüggesztik a magyar orvos praxisát.

A mostani és a korábbi visszaélések miatt az ír Fogászati Szövetség pénteki gyűlésén a törvények szigorítását sürgették. A szervezet vezérigazgatója, Fintan Hourihan elmondta, hogy az elmúlt néhány hónapban több visszaélés történt, és aggódnak az ír betegekért, akiket általában anyagi kár ér a külföldről érkező, be nem regisztrált orvosok miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.