Lekerültek a polcokról az egeres üzemben gyártott élelmiszerek

Van, ahonnan csütörtökön tűntek el a Nébih által megbírságolt cég termékei, máshol már régóta nem árulnak ilyen gyártmányú élelmiszereket.

A szegedi székhelyű Fűszerház-Vitapharma Kft. Cserepes sori üzemét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (Nébih KÜI) záratta be, miután egy razzián egereket és koszt találtak a telepen. 10 tonnányi árut, 120 féle terméket zároltak a maglisztet, tésztákat és olajokat előállító és csomagoló üzemben. Milliós bírság kiszabása várható az ügyben.

Az ügyvezető igazgató a Délmagyar értesülései szerint körlevelet írt a viszonteladóinak, amiben egy elbocsátott dolgozójuk bosszújával magyarázta a hatósági vizsgálatot.

„Az ellenőrzés megállapította, hogy a mi belső nyomonkövetési szabályzatunk nem felel meg az ő elvárásaiknak, továbbá az üzem egyes területén tisztasági, valamint vakolati, felületi hiányosságok voltak. Valóban rágcsálók miatt is problémáztak, de aki az élelmiszeriparban jártas, tudja, hogy egér bármelyik üzemben előfordul" – indokolta a videón is megörökített állapotot a cégvezető. A termékeik eltávolítására kérte az üzleteket. Az ezüstkolloid elszállításáról 15 napon belül intézkednek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.