Lekapcsolták az útonálló gyulai rendőröket

Rendőri intézkedés színlelésének indult, útonálló jellegű, csoportos rablássá fajult. Négy rendőrt vettek őrizetbe.

Egy évvel ezelőtti, Győr közelében elkövetett, rendőri intézkedés színlelésével indult, majd útonálló jellegű és csoportos rablássá fajult bűncselekmény négy gyanúsítottját vették őrizetbe szerdán egy összehangolt akció keretében Gyulán és környékén a hatóságok – erősítette meg tudósítónk értesülését Vántus Rabán, a Győri Nyomozó Ügyészség vezetője. Más forrásból úgy értesültünk: külföldről hazafelé tartó magyar kereskedő házaspárnak a kocsiban lévő értékeit vették el. A kár értékét szakértő állapítja meg.

Szerdán a Gyulai Városi Rendőrkapitányság egy munkatársát őrizetbe vették, és bilincsbe verve vezették el munkahelyéről. Az ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az illetékes Győri Nyomozó Ügyészséghez irányított.

Vántus Rabán, a nyomozó ügyészség vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy az elmúlt egy évben végzett széles körű és összehangolt nyomozás eredményeként gyűlt össze annyi bizonyíték, amely megalapozta, hogy Gyulán és környékén a Győri Nyomozó Ügyészség, a Győr-Sopron-Moson és Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Gyulai Nyomozó Ügyészség munkatársai szerdán őrizetbe vegyék a négy férfit. A nyomozó ügyészség pénteken a Győri Városi Bíróság előtt kezdeményezte a négy gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelést.

A Győri Nyomozó Ügyészség vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a négy gyanúsított közül szerdán az egyiket munkahelyén, a Gyulai Városi Rendőrkapitányságon vették őrizetbe, egy másik gyanúsított néhány hónappal ezelőtt ugyancsak ott dolgozott. Információink szerint a négy őrizetbe vett gyanúsítottat már egy ideje megfigyelték, és bírósági engedély alapján lehallgatták telefonjaikat. Az így szerzett információk is segítették a nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.