Leitatta a barátnőjét, hogy a haverjai megerőszakolhassák

A Vanderbilt egyetem korábbi focistái akár tizenöt évet is kaphatnak, amiért egy öntudatlan nőt többen megerőszakoltak, az esetről pedig fénykép- és videofelvételeket készítettek. 

Az ügy elsőrendű vádlottja, a 23 éves Brandon Vandenburg védője maga is felháborítónak nevezte a felvételeket, amelyeket a srácok a telefonjaikkal készítettek. Az egyetemisták 2013 júniusában felvittek a kollégiumi szobájukba egy öntudatlan lányt, akinek valószínűleg valamilyen partidrogot adtak – írja a The Guardian.

Az épület kamerái rögzítették, ahogy a csapat megérkezik, egyikük becipeli az ájult lányt, közben a többiek vihorászva kísérik. A folyosón aztán leteszik, készítenek róla pár képet, végül beviszik az egyik szobába – számolt be a Daily Mail.

Brandon Vandenburg
Brandon Vandenburg
Handout / Reuters

 

Az akkor 21 éves, neurológiát hallgató diáklány Vandenburggal már randevúzott korábban. A megerőszakolásának estéjéről egyáltalán nincsenek emlékei, amikor felébredt, Vandenburg azt mondta neki, hogy rosszul lett az italtól, és ő ápolta. 

Valójában Brandon Vandenburg maga is megerőszakolta a lányt, és erre biztatta csapattársait is. Először négy másik diákot vádoltak meg azzal, hogy részt vett az ügyben, de végül Vandenburg mellett csak Corey Batey-t ítélték el.

A bíróság bűnösnek találta a két egykori futballistát többrendbeli erőszakos közösülésben. Korábban már született ítélet az ügyben, azonban az egyik esküdtről bebizonyosodott, hogy maga is nemi erőszak áldozata volt, így új esküdtszéket kellett összehívni.

Az új testületnek mindössze négy órára volt szüksége, hogy meghozza döntését és bűnösnek mondja ki mindkét férfit, akikre így legkevesebb 15 év börtönbüntetés vár.

Az ítélet azért is érdekes, mert a közelmúltban egy öntudatlan nő megerőszakolásáért Brock Turner, a Stanford egyetem reménybeli úszócsillaga összesen hat hónapot kapott. A védők mindkét esetben arra hivatkoztak, hogy a fiúk túl sok alkoholt fogyasztottak, ezért nem tudtak felelősséget vállalni a tetteikért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.