Légpuskával lőtte meg a tolvajt

Hátba lőtte légpuskájával a kertjéből cseresznyét lopó két tolvaj egyikét Drávaiványiban egy 72 éves férfi. Az eset hétfő este történt.

A 23 éves tolvaj bőre alól orvos vette ki a lövedéket - tudtuk meg Zsobrák Pétertől, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A szóvivő szerint az idős férfit, aki a lövéssel könnyű sérülést okozott - várhatóan - súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják majd, a két tolvajt lopásban marasztalhatják el.

A 221 lelkes, Baranya megyei település, Drávaiványi általunk megkérdezett lakói nem a meglőtt férfit sajnálják, hanem a cseresznyefa gazdáját. Mint a faluban megtudtuk, az idős férfi nehezen mozog, mivel lába - gyerekkori tbc miatt - izomsorvadástól elvékonyult. A 72 éves ember ennek ellenére példásan gondozza kertjét. Munkája gyümölcsét gyakorta mégsem ő, hanem a kertjét sűrűn látogató tolvajok szüretelik le. Ebből lett elege, amikor hétfőn elővette - engedélykötelesnek nem minősülő - légpuskáját. Rendőrségi vallomása szerint nem volt szándékában meglőni a tolvajokat, csak meg akarta ijeszteni őket.

Csorba Lajos Tamás, a baranyai falu polgármestere is a meglopott embert sajnálja. A falu vezetője elmondta, hogy a két cseresznyetolvaj még soha nem dolgozott, mindig segélyekből éltek. Amúgy mindketten három hete szabadultak a börtönből, ahol lopássorozatért ültek másfél évet, s amióta kijöttek a rács mögül, a falu retteg tőlük - állította a polgármester. Ennek az az oka hogy két éve másfél hónap alatt tucatnyi lopás történt a faluban, s ezeket a helybéliek nekik tulajdonították. Tény, hogy a Drávaiványiban elkövetett bűncselekményeket nem bizonyították rá a két férfira, ám miután - a másutt elkövetett tetteikért - börtönbe kerültek, megszűntek a lopások a baranyai faluban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.