Légiósok kerestetnek

Akár külföldön is bevetnék azokat a vállalkozókedvű férfiakat, akik hajlandók légiósnak állni. A Savaria Légió azonban nem harcolni akar, csak a római kori legionáriusok életét idézi fel.

A Savaria Legióba toboroznak új tagokat Szombathelyen, olyan 18 éven felüli férfiak jelentkezését várják, akik vállalják, hogy kiképzés után az első századi római nehézgyalogos-felszerelést magukra öltve akár külföldön is részt vegyenek a római kori harcászat felidézésében - közölte szerdán Szabolcsi Gábor, a Savaria Legio Hagyománykutató, Hagyományőrző és Ismeretterjesztő Egyesület titkára.

Az egyesület Magyarország legrégibb, városi joggal rendelkező településének, a római kori Savaria emlékeinek, lakóinak, hétköznapjaik és ünnepeik hangulatának megismerését és bemutatását tűzte ki céljául, nevéhez méltón elsősorban a római birodalom hadseregének a város történetében betöltött szerepét kutatja - mondta.

A város alapítására emlékezve mutatják be a kora császárkori legionáriusok felszerelését, harcmodorát és tábori életét. A római katonák rendszeres és meghatározó szereplői az augusztusban megrendezésre kerülő Savaria Történelmi Karneválnak is.

Az egyesület a hazai rendezvényeken felül számos országban mutatta már be tudását, jártak már Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Horvátországban, Romániában is.

A szombathelyiek által Savaria Legióként ismert egyesület állományáprilis 17-én szombaton 13 órától 17 óráig tartja idei toborzó napját a Szombathelyi Történelmi Témaparkban Szombathelyen az Aréna utca 1. alatt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.