Légfegyverrel lőtte meg idős szomszédját

Vádemelést javasolt a Lenti Rendőrkapitányság egy 21 éves nagykanizsai férfi ellen, aki a gyanú szerint légpuskával meglőtt egy hetvenöt éves asszonyt.

A rendőrségi dokumentumok szerint a fiatal férfi 2014. április 26-án délelőtt légpuskával szemen lőtte idős szomszédját Nagykanizsán, aki mikor észlelte a sérülést, azt hitte, egy kővel dobták meg.

A hetvenöt éves nyugdíjas a zalaegerszegi kórházba került, ahol az orvosok megállapították, hogy a szemgödrébe egy légpuskalövedék fúródott, ezért a szombathelyi kórházba szállították. Kiderült, hogy maradandó sérülést szenvedett.

A rendőrök kihallgatták a huszonegy éves férfit, aki bevallotta, hogy valóban használta a fegyverét, de egyszer sem célzott vele az idős asszony háza felé.

A Lenti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte – írja a police.hu –, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal elküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.