Legális szeszfőzdéje van a 'pancsoló' pálinkásnak

Házkutatás során mintegy 12 millió forint értékben foglaltak le "pancsolt" szeszt a pénzügyőrök egy kaposvári családi háznál, a tetten ért férfi ellen jövedéki orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) csütörtökön.

Sipos Jenő szóvivő tájékoztatása szerint a kaposvári ház alatt lévő pincében és garázsban 800 liter tiszta szeszt és 2900 liter fogyasztható töménységűre hígított, aroma hozzákeverésére, azaz ízesítésre váró szeszt foglaltak le.

A vám- és pénzügyőrség munkatársai előzetes bűnügyi információk alapján tartottak házkutatást, ennek során a szesz és szeszes ital mellett több eszközt, berendezést is találtak. A desztilláló, a különféle italaromák, színezékek, keverőeszközök alapján az gyanítható, hogy a tetten ért helybéli férfi hosszabb ideje foglalkozik az italok "pancsolásával" - áll a közleményben.

A pénzügyőrség a csaknem 12 millió forint értékű alkoholterméket lefoglalta és a férfi ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Ezért a bűncselekményért három év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügy érdekessége, hogy az elfogott férfi legálisan üzemeltet egy szeszfőzdét. A büntetőeljárás mellett jövedéki eljárás is indult ellene, melynek során akár tízmillió forintos jövedéki bírságot is kiszabhat a vámhatóság.

Az eljárás során tisztázni kell, hogy az illegális szeszből kik vásároltak és abból kerülhetett-e a szeszfőzdébe. A vizsgálat eredményétől függ a legális pálinkafőzde további sorsa.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.