Szentgotthárdon 24 embert mentettek ki az égő házból

Szinte teljes terjedelmében leégett egy szentgotthárdi nyolclakásos társasház tetőszerkezete pénteken a későesti órákban - közöltel a katasztrófavédelem szombaton reggel.

A házból nyolc családot, összesen 24 embert kellett kimenekíteni, a tűzben senki nem sérült meg - fűzte hozzá Szabolcsi Zsolt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az őrnagy tájékoztatása szerint a település polgármestere már a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdte a lakók kitelepítését és az időjárási viszonyokra tekintettel gondoskodott elhelyezésükről is. Tizenhatan rokonoknál, nyolcan pedig egy panzióban töltötték az éjszakát.  

A tűzeset a Rába-parti város Ady utcájában történt, a lángokat több órás megfeszített munkával a körmendi, szombathelyi és a zalaegerszegi tűzoltók oltották, utóbbiak egy magasból mentő egységgel vonultak a helyszínre.

A tűzben az emeleti négy lakás teljesen kiégett, az alsó négyben 60-70 százalékos pusztítást végzett a tűz. A lángokat végül szombaton hajnalra sikerült eloltani.

A helyszínt a rendőrök átadták őrzésre a rendőrségnek, ugyanis azt statikai vizsgálatnak kell majd megállapítania, hogy az épület tartóelemei mennyire sérültek a tűzben. A tűzvizsgálat még tart, ezért a tűz okáról egyelőre nem lehet biztosat mondani - fűzte hozzá Szabolcsi Zsolt őrnagy.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.