Ledobták a gyereket egy hídról, mert nem akart gyilkolni

Kegyetlen játékot játszott egy alvilági banda egy 12 éves fiúval Guatemalában. A fiú választhatott: öl vagy őt ölik meg. Gyilkolni nem volt hajlandó, ezért ledobták egy 173 méter magas hídról, mert nem volt hajlandó helyettük gyilkolni.

Angel Ariel Escalante Perez az iskolából tartott hazafelé, amikor egy alvilági banda megállította és arra akarta kényszeríteni, hogy lőjön le egy véletlenszerűen kiválasztott buszvezetőt. A fiút azzal fenyegették, ha nem teszi meg, machetével esnek neki egy bozótvágó késsel, vagy ledobják a hídról – választhat.

A fiú, akinek az apja is buszsofőrként dolgozik, az utóbbi lehetőséget választotta, ezért lehajították az Incensio hídról Guatemala fővárosában - írja a Daily Mail.

A gyerek, bár 173 métert zuhant, nem halt meg azonnal. Három napig feküdt egy sűrű lombú fáktól fedett helyen, életveszélyes sérülésekkel, amíg az édesapja és az őt kereső kutatócsoport megtalálta. Angel kórházba került, ahol 15 napon át küzdöttek az életéért, de végül belehalt sérüléseibe.

A Guatemala városi tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy az eset még júliusban történt. A gyerek az apjának mondta el, hogy hat bűnöző támadt rá és megpróbálták gyilkosságra rávenni.

Angel története egy a napokban, Mexikóban történt hasonló eset miatt került be a nemzetközi hírekbe. Egy 14 éves fiú arcon, mellkason és vállon lőtt egy férfit, miután egy kartell alkalmi bérgyilkosnak fogadta fel. Az áldozat még eljutott a legközelebbi kórházba, Tijuanába, de végül meghalt a műtőasztalon.

A helyi média azt írja, a fiatalkorú bérgyilkosnak valamivel több, mint 50 ezer forintnak megfelelő pesót ajánlottak fel a lövésekért. A gyilkossági kísérlet az elkövető kora miatt a helyi hatóságokat is megdöbbentette. Mivel az esetnek véletlenül rendőrök is épp szemtanúi voltak, a gyereket azonnal elfogták.

A latin-amerikai bűnbandák gyakran használják ki a szegénysorban tengődő gyerekeket, akiket fenyegetéssel vagy jutalommal alkalmi bűncselekmények elkövetésére vesznek rá vagy beszerveznek maguk közé, hogy ők vigyék el a balhét kábítószer-csempészetért vagy gyilkosságért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.