Lecsaptak a kábeltolvajokra

Elfogták az elmúlt hónapok fővárosi kábellopási ügyeinek gyanúsítottjait - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-t pénteken.

A rendőrség honlapján olvasható beszámoló szerint a budapesti rendőrök még május 3-án állították elő a dorogi rendőrökkel együttműködve egy 36 éves férfit Dorogon, akit főként a főváros XX. és XXIII. kerületben történt rézkábellopásokkal gyanúsítanak. Az ügyben korábban a XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitányság rendelt el lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást ismeretlen tettesek ellen, egy közszolgáltató cég feljelentése alapján.

Az előállított férfi beismerő vallomást tett: elmondta, hogy 2009. december eleje óta társával körülbelül heti 2-3 alkalommal járt Budapestre különböző trafóházakhoz, ahonnan rézkábeleket tulajdonítottak el. A trafóházakba az ajtókhoz rendszeresített kulcsokkal jutottak be.

A gyanúsított 31 éves társa a vallomástételt megtagadta, de a házkutatásnál több, a bűncselekményekhez használt kulcsot, szerszámot és ruházatot foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás során a rendőrök felderítették a XX. és XXIII., valamint a XXI. kerületben a gyanúsítottak által elkövetett bűncselekményeket. Folyamatban van további kerületekben történt bűncselekmények felderítése is, azonban a trafóházak nagy száma miatt ez még több hetet vehet igénybe. Az eddig felderített bűncselekmények elkövetésénél a gyanúsítottak körülbelül 600 méter kábelt tulajdonítottak el, több mint 3,5 millió forint értékben.

Az ügyben a további eljárást a 36 éves gyanúsított szabadlábon hagyása, társa jogerős szabadságvesztés büntetésének letöltése mellett a BRFK XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága folytatja le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.