Lecsapott a vérpanda

Csaknem 24 millió forintnak megfelelő kártérítést kap egy északnyugat-kínai férfi, mert megverte és megharapta egy vadon élő panda - közölte a helyi újság híre nyomán a kínai országos média.
A Guan családi nevű áldozat elmondása szerint épp a földjén dolgozott a Kanszu tartományi Licepa nevű településen, amikor egyszer csak előtte termett egy panda, amelynek teljes testét sár borította. Az állat először megharapta a lábát, majd a szorításából csak akkor engedett, amikor egy másik falubeli a kabátját az emlős fejére borította.

A súlyosan sérült Guant kórházba kellett szállítani, ahol hétórás műtéten esett át. Az eset épp egy éve történt - számolt be a Lancsói Esti Újság. Az agresszívvé vált panda a támadás után kereket oldott, azóta is keresik. Mint utóbb kiderült, a panda úgy került a férfi földjére, hogy korábban a helyi erdészet vadőrei be akarták fogni és üldözték.

Guan fia perbe fogta a szomszédos természetvédelmi parkot, amelynek területén több mint száz panda él. A tárgyalások végül eredményre vezettek, és a park vezetése beleegyezett az 520 ezer jüanos kártérítés kifizetésébe. A férfi ügyvédje közölte, ügyfele elégedett az összeggel, mert ez fedezi eddigi egészségügyi kiadásait, bár lehet, hogy további beavatkozásra lesz még szüksége.

A legfrissebb pandaszámlálás közelmúltban ismertetett adatai szerint Kína három tartományának erdőiben 268-cal több pandát találtak, mint tíz évvel korábban. A vadon élő pandák száma 1864.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.