Lebukott egy privát kopó

Érvényes engedély nélkül figyelt meg másokat és még számlát sem adott egy Pest megyei magánnyomozó. Lebukott. Eddigi utolsó megbízói ugyanis a NAV inkognitóban dolgozó ellenőrei voltak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei az interneten figyeltek fel a magánnyomozóra, aki hűtlenséggel gyanúsított párjuk megfigyelését, üzleti partnerekkel kapcsolatos adatgyűjtést és különösebben nem részletezett „gyermekvédelmet” kínált szolgáltatásként a megbízóinak. A NAV revizorai egy válófélben lévő feleség megfigyelésére adtak megbízást a magándetektívnek, aki több „megfigyelési csomagot” is kínált százezertől egymillió forintig.

Megállapodtak. A magánnyomozó a jegyzetfüzetébe feljegyezte a munkájához szükséges adatokat, átvette a kialkudott előleget, de se nyugtát, se előlegszámlát nem adott. A NAV emberei ekkor felfedték magukat.

Később kiderült, hogy a magánnyomozó több mint egy éve úgy fogad el megbízásokat, hogy vállalkozói tevékenységét hivatalosan szünetelteti, a megszerzett jövedelmeiről bizonylatot nem állít ki, bevallást nem nyújt be. Az elmaradt nyugta miatt kiszabott bírságon túl az ügyben a NAV Pest Megyei Adóigazgatósága további vizsgálatot folytat, hogy megállapítsa a ténylegesen eltitkolt bevételt és annak adó-, és járulék vonzatait.

A magánnyomozót lebuktató mostani ellenőrzés része annak a vizsgálatsorozatnak, amelyben a NAV – a korábbi negatív tapasztalatok tükrében – a Fővárosban és Pest megyében magukat interneten hirdető, adóköteles tevékenységet folytatók adózási fegyelmének javulását kívánja kikényszeríteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.