Lebukott egy embercsempész Nagylaknál

Egy kamion rakterében megbújva próbált Angliába eljutni az a két török férfi, akiket még szerda este fedeztek föl a nagylaki átkelőnél. A sofőr ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás.

Az útlevélkezelők a belépésre jelentkező török rendszámú tehergépjármű okmányait rendben találták, ám feltűnt nekik, hogy a vámzár sérült, így a raktér átvizsgálása mellett döntöttek - mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kutatás nem járt eredmény nélkül, a papírdobozokkal teli raktérben két török férfi rejtőzött el, mint kiderült, Angliába szerettek volna eljutni - közölte az alezredes. A török sofőrrel ellen embercsempészet megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, míg a két megbújt férfival szemben idegenrendészeti eljárás indult - tudatta a szóvivő.

Nemrég kurd és török határsértőkre is bukkantak a vámosok és a rendőrök a nagylaki átkelőnél. Márciusban görög embercsempészek lakóautójában találtak tíz illegális határsértőt a pénzügyőrök, néhány héttel korábban pedig huszonhat Ausztriába tartó török állampolgárt fedeztek fel egy kamion rakterében a határrendészek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.