Le premier bébé: már otthon van a Sarkozy-baba

Nem akarja, hogy a média sztárt csináljon újszülött kislányából, ezért a nagy számban megjelenő fotósok elől Carla Bruni elrejtette Giuliát, amikor vasárnap elhagyta a kórházat.

Négy nappal a szülés után, vasárnap délután elhagyta a kórházat Carla Bruni-Sarkozy, a francia elnök felesége. A lesben álló fotósok bánatára – ahogy Bruni előre megígérte - a kis Giulia egy fekete kendőbe burkolva jelent meg a nyilvánosság előtt, így az újszülöttből csupán fehér sapkájának egy darabja látszott ki.

Carla Bruni karjában a legkisebb Sarkozyvel távozik a klinikáról
France's First Lady Carla Bruni-Sarkozy carries her new-born daughter as she leaves the maternity clinic, Clinique de la Muette, in Paris October 23, 2011. Bruni has said in a brief message on her web site that she had been touched by the numerous messages of congratulations since their daughter's birth and announced that she and the President had chosen the name Giulia. REUTERS/Vincent Kessler (FRANCE - Tags: POLITICS HEALTH ENTERTAINMENT)

Az ismert színésznő és énekesnő még a várandósság idején kijelentette, hogy nem fog fotókat nyilvánosságra hozni a babáról, mert egyrészt úgy gondolja, hogy franciákat amúgy sem érdekli az ilyesmi, másrészt babonából sem akarja nyilvánosan mutogatni boldogságát. A 43 éves Bruninak nem Giulia az első gyermeke, korábbi házasságából Raphael Enthovennel már született egy fia, aki most tízéves.

Az apa, ahogy a szülésnél, úgy a hazautazásnál sem lehetett jelen, mert hivatalos ügyei egy Euro- Krízistanácskozásra Brüsszelbe szólították, de úgy hírlik, elfoglalásai mellett Nicolas Sarkozy azért tudott időt szakítani arra, hogy négy alkalommal is meglátogassa családját a párizsi Muette kórházban.

Giulia Sarkozy október 20-án, szerda este, nyolc órakor jött a világra, s ezzel megtört az a Napóleon óta fennálló hagyomány, hogy a mindenkori francia államfőnek hivatali ideje alatt még nem született gyermeke.

A szélsőjobb kritizálja a névválasztást

A szélsőjobboldali Nemzeti Front pártjának elnöke, Marine Le Pen kifogásolja az elnöki pár névválasztását, mivel úgy véli, méltóbb lett volna olasz helyett francia nevet adni a kislánynak, és szerinte sok francia ember ugyan így gondolkodik most –fejtette ki véleményét a pártvezér szombaton az M6-os televízió csatorna műsorában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.