Lavina sodort el hat síelőt a francia Alpokban

Hat francia síelő életét vesztette a francia Alpokban, a Queyras hegységben, miután elsodorta őket egy lavina - közölték vasárnap a hegyi mentők.

Valamennyien a francia alpesi síklub tagjai voltak, tapasztalt síelők. Az 50 és 70 év közötti négy férfi és két nő szombat reggel indult el sítalpon kirándulni.

Három holttestet már az éjszaka folyamán megtaláltak a hegyi mentők, de a keresést 1 órakor felfüggesztették a "meteorológiai körülmények miatt, amely veszélyessé tette a munkájukat" - közölte Pierre Besnard prefektus.

Néhány órával később a másik három holttestet is megtalálta a brianconi csendőrség a 2500 méter magasan fekvő Bachas völgyben.

A hat síelő a Ceillac nevű síparadicsomtól indult visszafelé, amikor elsodorta őket a lavina. Dél tájban kellett volna visszaérniük, de mivel nem érkeztek meg a megbeszélt időpontban, ismerőseik jelezték eltűnésüket a hatóságoknak. Amikor a síelők elindultak, derűs idő volt és a lavina veszély 3-as erősségű volt az öt fokozatú skálán - áll a prefektúra közleményében.

Az idei szezon kezdete óta 11 embert sodort el lavina a francia Alpokban a helyi hatóságok szerint. Évente átlagosan harmincan vesztik életüket hócsuszamlás miatt Franciaországban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.