Latyakos utak és viharos szél: itt a tél

A Dunántúlon Tapolca, Kisbér, Tatabánya, Kiskőrös és Baja térségében havazik, intenzíven esik a hó Kápolnásnyék környékén, havas esőre kell számítania a közlekedőknek Kiskunhalas és Szeged környezetében.

A főutak burkolata latyakos Tatabányánál, vizes vagy nedves Veszprém, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében. A mellékutak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szentendrei üzemmérnökségének terültén havasak, a tatabányai üzemmérnökség környékén latyakosak, más területeken többnyire vizes, felszáradóban van vagy száraz.

Az M1-es autópálya Bicskénél sónedves, az M5-ös, M6-os, M60-as, valamint az M35-ös Hajdúböszörménynél, az M7-es Martonvásárnál, az M8-as Dunaújvárosnál és az M9-es Szekszárdnál vizes vagy nedves.

A Dunántúlon és a középső országrészben néhány helyen párás a levegő. Közepes (100–300 méter) a belátható útszakasz Tatabánya, valamint Kiskőrös környékén.

Közepes vagy erős széllökésekre kell számítani az autósoknak a Dunántúlon, illetve Csongrád és Békés megyében. Viharos széllökéseket jelentettek Szombathely, Sárvár, Pápa, Csorna, Győr, Veszprém, Szántód és Harkány térségéből.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, mielőtt útnak indulnának, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a társaság megyei diszpécserszolgálatainál vagy Útinform osztályánál, az elérhetőségek megtalálhatóak a www.utinform.hu oldalon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.