Látogatók szeme láttára végzett a nőstény oroszlánnal

Egyelőre a Dallasi Állatkert dolgozói sem tudják biztosan, miért gyilkolta meg egyik társát egy hímoroszlán. A látogatók beszámolója szerint az állat a nyakánál kapta el Joharit, az ötéves nőstényt, és egyszerűen megfojtotta.

A látogatók szeme láttára végzett társával egy hímoroszlán Dallasban - adta hírül a CNN. "A hím megragadta a nőstény torkát, de mindenki azt hitte, csak játszanak. Aztán láttuk, hogy szó sincs erről, a nőstény küzdeni próbált" - számol be a vasárnap történtekről az egyik szemtanú.

Nadja és Timba, a Szegedi Vadaspark dél-afrikai oroszlánjai. A vadon élő hímoroszlánok rendszeresen gyilkolják meg hím vetélytársaikat, azonban a Dallasi Állatkertben történtek csak ritkán fordulnak elő
Szeged, 2013. március 3. Nadja (elöl) és Timba, a Szegedi Vadaspark dél-afrikai oroszlánjai (Panthera leo krugeri) 2013. március 3-án. A ritka és különleges, a köznyelvben fehérnek nevezett dél-afrikai oroszlánok tavaly év végén kerültek az állatkertbe, a karanténidőszak, valamint az összeszoktatást követően már a látogatók is megfigyelhetik az állatokat tágas kifutójukban. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az állatkert szóvivője azt nyilatkozta, olyan gyorsan történt az egész, hogy nem volt lehetőségük közbelépni. Miután a hím végzett Joharival, az állatkert biztonsági szolgálata lezárta a kifutó környékét, az oroszlánt pedig azonnal elkülönítették a többiektől.

Lynn Kramer, a gondozók főnöke azt nyilatkozta, az ilyesmi meglehetősen ritka, 35 éves pályafutása alatt egyszer sem találkozott hasonlóval. "Nem tudjuk, mi történhetett. Sohasem láttam, hogy egy nagymacska megölné a másikat" - idézi a szakembert a Foxnews. Mint mondja, az állatok között nem volt rokoni kapcsolat, az elmúlt három évben mégis egy családként viselkedtek, semmi sem utalt arra, hogy bármiféle gond lehet.

A nőstény oroszlánokat már tegnap visszaengedték a kifutóra, a két hímet azonban egy időre elkülönítik, nehogy megismétlődjön, ami a hétvégén történt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.