Lassan lecseng a parlagfű szezonja

Visszaesett a parlagfű pollenkoncentrációja az elmúlt héten az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat legfrissebb adatai szerint, a végéhez közeledik az idei parlagfűszezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.
Azt írták, a parlagfűpollen-riasztási rendszer (PPRR) térképén jól látszik, hogy az ország nagy részén közepes szintre csökkent a levegőben a parlagfű pollenkoncentrációja. Riasztás nincs, már csak figyelmeztető fokozat van érvényben. A legalacsonyabb pollenkoncentrációt a főváros térségétől északkeletre, az Északi-középhegységben, valamint az Alföld délkeleti szegletében mérték.

Az Országos Közegészségügyi Központ előrejelzése alapján "az allergiások már fellélegezhetnek" - fogalmazott az ÁNTSZ, ugyanakkor hozzátették: a parlagfű pollenjeire érzékenyebbeknek még lehetnek enyhébb tüneteik.

A PPRR térképe a szezonban hetente frissül, az a http://oki.antsz.hu/files/jelentesek/pprr/aktualis.pdf címen és a www.facebook.com/tisztiorvos oldalon keresztül is elérhető - emlékeztetett közleményében az ÁNTSZ.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.