Hírek

Fegyverrel kiraboltak egy bankfiókot szerdán Budapesten, a XI. kerületi Fehérvári úton. Lövés és személyi sérülés nem történt, a bankban több ügyfél és egy biztonsági őr is volt. A tettes elmenekült. Az elsődleges személyleírás alapján a támadó egy 35-40 év körüli, körülbelül 190 cm magas, bajuszos férfi volt. A bűncselekmény elkövetésekor sötét nadrágot, kapucnis felsőrészt, baseballsapkát és napszemüveget viselt. Rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. (MTI)

Állatkerti belépő SMS-ben. A Pannon és a T-Mobile előfizetői SMS-ben is vásárolhatnak jegyet a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A jegyvásárláshoz a 8-100-966 telefonszámra kell elküldeni a megvásárolni kívánt jegyek típusát és számát. Az F a felnőtt, a D a diák, a Gy a gyermek, a NY a nyugdíjas, a Cs a családi, a K a kiegészítő gyerekjegyet jelöli. Az állatkerti látogatáshoz el kell vinni azt a mobilkészüléket, amelyen az ügyfél lebonyolította a vételt, hogy bemutathassa a visszaigazoló SMS-t. A jegyvásárlás új módjához a Vodafone is hamarosan csatlakozik. (MTI)

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a budapesti férfit, aki a gyanú szerint nyolcéves nevelt lányával közösült, annak 11 éves testvérével szemben pedig szemérem elleni erőszakot követett el. Mind a szemérem elleni erőszakért, mind az erőszakos közösülésért külön-külön is kiszabható 5-től 10 évig terjedő börtönbüntetés. A gyermekeket ideiglenes jelleggel gyermekvédelmi szakszolgálati felügyelet alá helyezik. (MTI)

Kiszakítottak a falból és elvittek egy bankautomatát szerdára virradó éjjel Budakeszin. A tettesek a helyszínről egy nagy teljesítményű kombi személyautóval Érd irányába menekültek. A bűncselekményt hajnali egy óra körül követték el, az ügyben lopás bűntette miatt ismeretlen tettesek ellen indítottak nyomozást. (MTI)

Csecsemőgyilkosság. Beismerő vallomást tett az a nő, aki megölte fiúgyermekét Dunakeszin. A halott csecsemőre hétfő délután találtak rá a rendőrök egy dunakeszi ingatlan egyik helyiségében. Erre az után került sor, hogy a reggeli órákban az ott lakó férfi kórházba vitte feleségét, és az orvos megállapította, hogy a nő nem sokkal korábban szült. A kórház értesítette a rendőrséget, és a nyomozók a dunakeszi házban megtalálták a gyermeket, de életét már nem tudták megmenteni. (MTI)

Karanténba került az összes disznó Afganisztánban, ami nem ment nehezen, mivel csak egy van az országban, az is a kabuli állatkertben. A disznó ugyanis igen ritka a muszlim országban, hiszen a vallás által erősen "ellenjavallt" a sertéshús és más disznóság evése. Egy disznó is csinálhat influenzát alapon az állatkert látogatói féltek, hogy megfertőzheti őket az állat, amely eddig egy őz és kecskék társaságában turkált. (MTI)

Heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások 19 embert öltek meg Brazíliában, és csaknem kétszázezren váltak hajléktalanná az ítéletidő következtében. Az április végén kezdődött özönvízszerű esőzések hét államban, főként az Amazonas vidékén okoztak komoly károkat, fennakadásokat a közúti és vasúti közlekedésben, zavarokat az áramellátásban. Komolyan megnövekedett a járványveszély is a fertőzött ivóvíz miatt. (MTI)

A gólya hozza? Hamarosan kikelnek a tojásból a Nagyhalászban fészkelő gólyapár idei fiókái, az érdeklődők az interneten élőben követhetik nyomon a tojáshéjak felrepedését. A webkamera a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhalászban található a református templom tornyán, így a látogatók percről percre láthatják, mi történik a fészekben a http://golya.mme.hu/golyakamera/kamera.php?c=halasza honlapon. (MTI)

A bíróság szidalmazásáért két hét börtönt kapott egy 73 éves férfi Németországban. Feltehetően rekordot döntött: hatvanhatszor gyalázta a testületet, mialatt a bíróság a nyugdíjas egy korábbi gyalázkodási ügyét tárgyalta. A férfi korábban tanárként dolgozott, de ki nem állhatja a gyerekeket, ezért nyugdíjba vonult. Fő hobbija az összetűzés a hivatalnokokkal. (MTI)

Az Alexandra Könyvesház Pódiumán (Nyugati tér 7.), ma este 7 órakor Szőcs Géza legújabb az Amikor fordul az ezred című könyve kapcsán Kőrössi P. József beszélget. Házigazda az Ulpius-ház kiadó. (Népszabadság)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.