Csalt a hotel tervezője

Félrevezette a hatóságokat a tervezője annak az épülő belvárosi hotelnek, amelynek tűzfalát pár méterre emelték a szomszédos ház ablakaitól - olvasható a Belváros honlapjára feltett tegnapi tájékoztatóban. Az ügyben az alpolgármester belső vizsgálatot rendelt el és független igazságügyi szakértőt kért fel, hogy vizsgálja ki az esetet.

A szakértői vélemény szerint súlyos problémának tekinthető, hogy az épület tervezője félrevezette a hatóságokat. Így alakulhatott ki, hogy az építtető túllépte a megengedhető szintterületi mutatót. Gondot jelent, hogy a Havas utca 2. szám alatti - ahol az elfalazott lakók élnek - és a Molnár utca 35. szám alatti - az épülő szálloda - épületek kölcsönösen átterjeszkednek egymás telkére. A Havas utca 2. szám alatti házban ráadásul tíz-húsz évvel ezelőtt szabálytalanul gázkonvektorokat telepítettek a légudvar irányába. Az önkormányzat segít az érintett lakóknak, hogy az égésterméket a kéményekbe vezessék el.

Emellett kérik a Fővárosi Főügyészséget - amely szintén vizsgálatot indított -, hogy a Molnár utca 35. számú épület építési engedélyét semmisítse meg, és állíttassa le az építkezést. Az önkormányzat addig nem járulna hozzá a munka folytatásához, amíg az építtető meg nem egyezik a Havas utca 2. lakóival. A helyhatóság közölte: a tűzfalra néző hét lakás lakóinak felajánlott csere és a jogi segítségnyújtás lehetőségét továbbra is fenntartják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.