Horthy és Kádár hajójával a Bodrogon

Kezdetben a Horthy Miklós, később a Kádár János által is használt folyami hajó fedélzetén utazva ismerkedhetnek meg a Bodrogközzel és a tokaji borvidékkel a tőketerebesi Lumix Trade társaság ügyfelei. A cég május elején nyitotta meg az idei regionális nyári idegenforgalmi idényét, amelynek egyik legfőbb attrakcióját a Bodrog folyón való hajózás jelenti.

Az Artúr nevet viselő 48 személyes szép jachtot több mint 70 éve gyártották, és a múltban Magyarország legfőbb hatalmasai használták. A hajó, amelyet 1992-ben teljes egészében felújítottak, tavaly került a tőketerebesi társaság birtokába. A másfél órás hajóút részben Kelet-Szlovákiában, részben Észak-Magyarországon zajlik. A két végállomás-kikötő a szlovákiai Bodrogszerdahely és a magyarországi Sárospatak.

- A hajókirándulásokra egészen késő őszig szombatonként nyílik lehetőség - mondta újságíróknak Denisa Zajtková, a társaság képviselője. Szeretnének hozzájárulni ahhoz - hangsúlyozta -, hogy a Bodrogköz ne legyen Szlovákia elfelejtett régiója. Hajózás közben az érdeklődők filmet is megtekinthetnek a szlovák-magyar határvidék legérdekesebb látnivalóiról. Akinek kedve van, megkóstolhatja az ízes magyar konyha remekeit, a jellegzetes tokaji borokat, illetve megmártózhat a helyi termálfürdő vizében is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.