Pálinkafesztivál Agárdon

A gasztronómiai élmények és a programválaszték színesítésével készül a Velencei-tó az idei fürdőidényre. A szezonhosszabbítási törekvéseket szolgálja a csütörtökön kezdődő II. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál megrendezése éppúgy, mint a tópart gyógy- és termálfürdőinek felújítása, illetve bővítése.

Tíz évvel ezelőtt még június közepétől augusztus 20-ig tartott a szezon, az év többi részében alig volt élet a parton. Mára sikerült elérni, hogy a tópart szinte egész évben kínáljon élményeket a kikapcsolódni vágyóknak. A főszezonon kívüli fürdőélet centruma, az Agárdi Termál- és Gyógyfürdő még a Széchenyi-tervből elnyert 560 milliós támogatásból újult meg. Ma már élménymedence, fedett és nyitott termálstrand, és sokféle egészségmegőrző szolgáltatás várja a vendégeket. Velencén tavaly készült el a Termálpartnak nevezett szálloda- és fürdőegyüttes, idén május 1-jétől pedig új szárnnyal, szabadtéri stranddal bővül a létesítmény.

A tó vize, illetve a gyógyvíz önmagában már nem elegendő vonzerő, ezért folyamatosan dolgoznak egy olyan program- és szolgáltatáscsomag összeállításán, amely az egynapos fürdőlátogatásoknál, illetve strandtúráknál hosszabb időre helyben marasztja a vendégeket.

Tóth István, Gárdony, Agárd és Dinnyés polgármestere szerint a szezonális tömegturizmus helyett a tópart települései a rekreációs jellegű idegenforgalomra készülnek, amibe olyan alternatív elemek is beleférnek, mint a horgász- vagy a madarászturizmus, a Gárdonyi-szülőházat felkereső iskolai csoportok fogadása, vagy újabban a gasztronómiai turizmus.

Ebbe a csokorba illeszkedik a II. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, amelynek idén a legutóbbi pálinka-világbajnokságon számos díjat begyűjtő Agárdi Pálinkaház lesz a gazdája. A május 3-ig tartó rendezvénysorozat azt igyekszik bemutatni, hogy a tópart településeinek megvannak a maguk hagyományos étel- és italspecialitásai: az északi part egy történelmi borvidék része, a délin komoly hagyományai vannak a gyümölcspálinka-főzésnek, de például a süllő- és a pontyételek kedvelői is találnak itt olyasmit, ami az országban egyedül a Velencei-tónál kóstolható meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.