Horogkereszt a tetemen

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsít a rendőrség egy 22 éves fiatalembert, aki hétfőn több késszúrással megölte és megcsonkította 19 éves barátnőjét Kalocsán. Az őrizetbe vett férfi bevallotta tettét.

Szűkszavú sajtóközleményt tett közzé kedden a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arról, miszerint a huszonkét éves kalocsai A. Péter alaposan gyanúsítható azzal: hétfőn, a késő délutáni órákban lakásában, szóváltást követően egy tőrrel többször megszúrta tizenkilenc éves bátyai barátnőjét, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A férfi kedd hajnalban édesapjával bement a rendőrségre, és önként feladta magát. Az ügyeletes elmondása szerint zavarodottan viselkedett, majd azt állította: megölte a barátnőjét.

A rendőrök ezután A. Péterrel mentek ki ahhoz a kalocsai társasházhoz, ahol lakást bérelt. A férfi időközben elvesztette a lépcsőház kulcsát, ezért a rendőrök több lakót is felcsengettek, hogy sikerüljön bejutniuk a házba. Érdeklődésünkre a ház egyik lakója elmondta: az első emeleti lakásból kilépő rendőrök megdöbbentek a bent látottakon. A férfi hozzátette: semmi különöset nem észlelt, amiből arra következtethetett volna, hogy a lakásban szörnyűség történt.

Hogyan történt a gyilkosság? Információk szerint A. Péter egy vadásztőrrel több sebet ejtett áldozatán, átvágta a nyakát, valamint az egyik karját, majd a vérbe fagyott áldozatot letakarta egy horogkeresztes zászlóval. A rendőrségi szóvivő ez irányú kérdésünkre azt mondta: a gyilkosságról kegyeleti okok miatt nem közölhetnek részleteket.

A. Pétert őrizetbe vették, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatását. Az indítvány szerint a férfi különös kegyetlenséggel követte el a gyilkosságot. Megtudtuk: A. Péter beismerte tettét, de annak részleteiről nem tudott beszámolni, mert - elmondása szerint - nem emlékszik a részletekre.

Kalocsán sokan szeretnének választ kapni arra, hogy a helyi húsfeldolgozó üzemben munkát vállaló férfi miért követte el kegyetlen tettét. Az alföldi városban a gyilkosságot sokan azzal kötik össze, hogy A. Péter agresszív volt, fejét kopaszra borotválta, fekete ruhában és magas szárú bakancsban járt, nyíltan szélsőjobboldali érzelműnek vallotta magát, sőt a Magyar Gárda csaknem egy évvel ezelőtti helyi felvonulásán ő vitte az árpádsávos zászlót. (A felvonulás videója megtalálható a YouTube internetes portálon.) Egyes források szerint a helyi főiskolán tanuló I. Gyöngyvér a szülei kérésére el akarta hagyni A. Pétert, és ezt hétfőn közölte vele. Ezután történt a tragédia.

Az áldozat Bátyán élő családjából senki nem akart az üggyel kapcsolatban nyilatkozni.

A Magyar Gárda az üggyel kapcsolatban kiadott sajtóközleményében hangsúlyozta: A. Péter 2008 szeptembere óta - amelynek során a Magyar Gárda belső szabályozását megszegő, az alapítók eredeti célkitűzéseit megtagadó személyek egy része kizárással, más részük önként távozott - nem tagja a mozgalmuknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.