Újabb gyanúsítottak a Cozma-ügyben

Két személyt azzal gyanúsít a rendőrség, hogy segítettek a Marian Cozma meggyilkolásával és két csapattársa súlyos megsebesítésével végződő késelés gyanúsítottjainak szökési kísérletében. Információink szerint egyikük az előzetes letartóztatásban lévő Raffael Sándor barátnője.

- Újabb két személy ellen indult büntetőeljárás a Cozma-ügyben - mondta tegnap tudósítónknak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Váradi Piroska. Részletekre azonban nem kívánt kitérni, csupán annyit árult el, hogy az elmúlt héten a Cozma-gyilkossággal összefüggésben egy budapesti férfit és egy nőt gyanúsítottak meg bűnpártolással. A bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hogy a feltételezett bűnpártolók milyen viszonyban vannak a korábbi letartóztatott gyanúsítottakkal, s a rendőrség feltételezése szerint mit követtek el.

Mint ismert, a Marian Cozmát és két kézilabdás társát - mindannyian az MKB-Veszprém játékosai - ért támadással eddig Raffael Sándort, Németh Győzőt, Sztojka Ivánt, P. Gábort, valamint B. Csabát hozták összefüggésbe, és társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó, továbbá súlyos testi sértéssel, illetve csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják őket.

Mester Csaba, Németh Győző ügyvédje kérdésünkre azt mondta: tudja, ki az a két személy, akik ellen most bűnpártolás miatt indult eljárás, de a személyiségi jogaikra tekintettel nem árulta el a nevüket. Annyit közölt csupán, hogy a rendőrség mindkettőjüket azzal gyanúsítja: segítettek Raffaelnek és Némethnek a bűncselekmény utáni napon a szökésben. (Mint ismert, Raffaelt és Némethet Ausztriában az osztrák rendőrök fogták el, miközben Olaszország felé tartottak egy személygépkocsival.)

Meg nem erősített információink szerint Raffael, Németh és P. Gábor a Cozma-gyilkosság utáni délelőtt Budapesten találkoztak. Úgy tudjuk, hogy ezen a találkozón a bűnpártolással gyanúsított két személy is részt vett, és később tevőlegesen ők segítettek a gyanúsítottaknak a külföldre menekülés megszervezésében és végrehajtásában. Információink szerint a bűnpártolással meggyanúsított nő Raffael barátnője, aki a gyanúsítottak ausztriai elfogásakor a kocsit vezette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.