Ügyészségen a Gíber-támadás

Feljelentette Gíber László nyugalmazott rendőr alezredest az a két fiatal, akik - állításuk szerint - újpesti lakása előtt kocsija megrongálásával, családja kiirtásával fenyegették meg, majd egyikük megütötte, másikuk késsel támadt rá. Gíber, akit a 2006-os MTV-ostrom idején a székházat védő rendőri erők parancsnoka volt, pénteken elzavart két ismeretlen fiatalt a lépcsőházukból, ahol azok ittak és cigarettáztak. "Tudjuk ki vagy, egy mocskos zsaru vagy, ott voltál a tévészékháznál". Hozzátették, hamarosan felelni fog azért, amit ott "művelt".

Gíber autójával követte őket, közben mobilon hívta a rendőrséget, majd amikor megálltak kiszállt, ekkor támadtak rá. A BRFK kezdeményezte a két büntetett előéletű támadó letartóztatását, azonban az ügyészség szabadlábra helyezésükre utasította a rendőrséget. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azzal indokolta a döntést, hogy nem álltak fenn az előzetes letartóztatás feltételei.

Tegnap a szóvivő érdeklődésünkre elmondta: a pénteki eseményekkel összefüggésben a két - korábban a rendőrség által elfogott - fiatal feljelentést tett Gíber ellen. Azt állítják, Gíber minden ok nélkül rájuk támadt. (F. Gy. A.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.